EnglishSrpski

Ime naše kompanije sa pravom se vezuje za uspešna rešenja u oblasti GIS-a.

Rešenja i usluge u potpunosti prilagođavamo potrebama korisnika...

Lokalizacija

Mapsoft je kompletno proizveden od strane domaćih stručnjaka prvenstveno da zadovolji potrebe domaćeg GIS tržišta. To podrazumeva da se mnogo pažnje tokom razvoja posvetilo lokalizaciji rešenja kako u pogledu načina interakcije sa korisnikom tako i u pogledu podržanih lokalnih standarda.

MapSoft je ravnopravno razvijan na dva jezika: srpskom i engleskom. Korisnik se tokom instalacije opredeljuje za željeni jezik što podrazumeva da se sve tekstualne poruke, meniji, dijalozi, help sistem, dokumentacija i tutorijali dalje koriste na tom jeziku.

Većina krupnorazmernih GIS projekata vezani su za podatke za koje su nadležne državne institucije propisale standarde u vidu modela podataka. Još od prvih verzija MapSoft je podržavao standarde koji su pokrivali oblast Digitalnih katastarskih i Digitalnih geodetskih planova. Sadašnji modeli podataka koji su definisani standardima za Digitalni geodetski plan, Digitalni katastarski plan i Digitalni plan katastra vodova u potpunosti su podržani od strane MapSoft-a. U prilog tome ide i činjenica da se većina tih podloga i prikuplja i održava upravo u Mapsoft-u 2007. Upravo su primene MapSoft-a na prvim projektima formiranja baza krupnorazmernih podataka kod nas, još u vreme kada kod nas nisu postojali standardi kojima bi se ti poslovi opisali, i doveli do usvajanja prvobitnih verzija za ove standarde koji su naknadno menjani i dopunjavani. 

MapSoft help na srpskom jeziku

Kao moderan GIS alat MapSoft 2007 podržava prikaz različitih kartografskih simbola za prostorne entitete. Prikaz simbola zavisi od lejera (teme) ili od vrednosti atributa u bazi. Uz instalaciju dolazi i nekoliko biblioteka simbola koji se standardno koriste u krupnorazmernim GIS sistemima. Naročito se to odnosi na biblioteke simbola propisane od strane Republičkog geodetskog zavoda za podršku kartografskog prikaza katastarskih i topografskih planova. Pored toga, korisnik ima i mogućnost da sam definiše sopstvene bibloteke simbola.

Dijalog za izbor tačkastih simbola iz biblioteke